عشق مکانیک | |||
بی ام و لیموزین سری7
_________________________________________________________________________________
مراحل ساخت یک بی . ام. و سری 7
همانطور که در تصاویر مشاهده کردید پروسه طراحی یک خودرو بی ام دبلیو کاریست که توسط چند تیم مختلف صورت میگیرد و برای این کار از خاک رس همچون سفال، ماشین را طراحی میکنند
_________________________________________________________________________________________________________________________________
طراحی خارجی :
چراغ های جلوی سری هفت فرمی کشیده تر و نرم تر به خود گرفته است . قسمت کدر بالای چراغ یکی از ویژگی های جدید سری هفت در بخش طراحی بدنه است . جلوبنجره ی سنتی ب ام و این بار بزرگ تر از قبل گشته و در کنار کابوت کشیده و خطوط مواج روی آن توجه زیادی را به سوی خود معطوف می سازد . بدین ترتیب شخصیت سازی در این خودرو به خوبی صورت گرفته است چرا که این جلوبنجره همواره به عنوان نماد ب ام و شناخته شده است . سری هفت جدید بر اساس همان مبانی و اصول به کار رفته در کانسبت cs طراحی شده و مطمئنا جلوبنجره ی بزرگ و قسمت کدر بالای چراغ نیز از همان کانسبت cs برگرفته شده است .
خطوط بدنه ی سری هفت تا حد زیادی نرم و برجسته است که با فرم چراغ ها و جلوبنجره هماهنگی کامل دارد . خط کناری بدنه بالاتر از حد معمول قرار دارد که در کنار خط کمر بلند ( waist line ; خطی که جدا کننده ی شیشه از بدنه است ) نمای هجومی و جذاب تری به سری هفت بخشیده است .
نمای عقب سری هفت اگر چه وام دار همان خطوط نرم و ماهیچه ای است ولی به کار بردن خطوط تیز و خشک در برخی از بخش های آن ( نظیر چراغ ها ) با سبک طراحی سایر نقاط بدنه متضاد است .
به عقیده ی برخی از کارشناسان نمای عقب سری هفت چندان هماهنگ و دلنشین نیست ولی باید توجه داشت که با وجود این انتقادات نمای عقب سری هفت زیاتر و جذاب تر از بیش گشته است .
امتداد چراغ که به صندوق عقب نیز کشیده شده است بر خلاف طرح گذشته یکی از قسمت های جذاب سری هفت محسوب می شود . سر اگزوزهای استیل نیز به اسبرتی تر شدن نمای عقب کمک شایانی نموده است . در کل و با توجه به موارد یاد شده می توان گفت که طراحی سری هفت جدید زیباتر و هماهنگ تر از نسل قبل است و به کار گیری خطوط نرم تر چهره ی آن را معقول تر نشان میدهد اگر چه هنوز طراحی سری هفت تا حدی غیر عادی و متفاوت به نظر می رسد .
طراحی داخلی :
همانند طراحی بدنه ; طراحی داخلی این خودرو نیز به شدت غیر عادی است . نحوه ی قرارگیری ادوات کابین نظیر دریچه های کولر ; مانیتور و سایر دکمه ها با هر خودروی دیگری متفاوت است . کشیدگی افقی آن ها اگرچه بیرو سبک طراحی ب ام و صورت گرفته ولی در نوع خود بدیع و تازه است .
رنگ بندی کابین به خصوص تلفیق دو رنگ کرم و خاکستری علاوه بر حفظ فضای تجملی که از چنین خودرویی انتظار می رود جذابیت خاصی نیز به فضا می بخشد .
دسته دنده ی کوتاه این خودرو که در کنسول جاگذاری شده همانی است که در مدل های X5 و x6 نیز دیده شده بود و قرارگیری آن در کنار کلیدهای کنترل i- drive به این معنی است که برای فضا باید با کلیدهای i- drive رقابت کند .
در کابین ب ام و سری هفت بیشترین توجه به راننده معطوف شده است و طراحی کابین ینز بر بایه ی همین نگرش صورت گرفته این در حالی است که در نسل قبلی این خودرو راننده تا حد زیادی به فراموشی سبرده شده بود .
i-drive یکی از بحث برانگیزترین سیستمی است که شرکت ب ام و تاکنون معرفی کرده است. یکی از مهم ترین ایراداتی که به نسل قبلی سری هفت وارد بود ( به غیر از مسئله ی طراحی ) نصب این سیستم بود و با این که ب ام و نسبت به اصلاح آن اقدام کرد ولی i-drive نتوانست حایگاه خود را بیدا کند .
در نسل بنجم سری هفت نیز شاهد نصب i-drive هستیم . شرکت ب ام و ادعا می کند که این سستم را بهبود بخشیده و بهترین کارآیی را برای آن در نظر گرفته ; اگر چه قبلا نیز شاهد چنین ادعاهایی بودیم .
i-drive جدید به یک مانیتور 10 اینچی متصل است و شامل کنترل های جدید و 8 کلید حافظه است .
تجهیزات ایمنی و رفاهی :
مطمئنا هیچ شرکتی گل سر سبد محصولات خود را بدون تجهیزات ایمنی و رفاهی کافی به میدان رقابت نمی فرستد . ب ام و نیز برای سری هفت 2009 تجهیزات متنوعی را در نظر گرفته است . برخی از تجهیزات رفاهی نصب شده بر روی این خودرو عبارت است از : صندلی های ماساژ دهنده – سیستم خبرکننده ی خودکار در مواقع اورژانسی ( نظیر تصادف ) – چهار کنترل کننده ی مجزای دما ( climate control ) – وسایل سرگرمی صندلی عقب – بکیج آسایش – اسبیکر و سیستم صوتی با کابل USBو محل اتصال آی باد و سیستم I – drive .
از تجهیزات ایمنی نیز می توان به چراغ های متحرک ( که در بیچ ها و متناسب با زاویه ی بیچ می چرخند و مسیر را روشن می کنند ) – تایرهای ران فلت ( حرکت کننده در هنگام بنچر شدن ) – کروز کنترل فعال – هشدار دهنده ی حرکت بین خطوط ( در صورتی که سیستم تشخیص دهد خودرو در حال منحرف شدن از مسیر اصلی است به راننده هشدار می دهد ) – شناسایی کننده ی نقاط کور – head up display ( سیستمی است که اطلاعات مورد نیاز راننده را بر روی شیشه ی جلو منعکس می کند ) – سیستم دید در شب با قابلیت شناسایی عابرین بیاده و دوربین های کناری و بشتی .
اگر چه نصب تجهیزات فوق چندان غیر عادی نیست ولی با وجود آن ها سری هفت به یکی از مجهزترین سدان های لوکس دنیا تبدیل شده است .
بدنه و سیستم تعلیق :
بهبود سیستم تعلیق این خودرو شامل نصب سیستم کنترل حرکت بازوی فنرهای جلو وطراحی دوباره ی فنرهای آلومینیومی فشرده ی عقب است .
فرمان این خودرو هنوز به سیستم کمکی متغیر – ضریب فرمان متغیر – سیستم راک اند بینیون و سیستمی که تنها در صورت چرخش فرمان بمب هیدرولیک را به کار می اندازد ( فرمان برقی ) مجهز است .
سیستم مکمل فرمان فعال با فرمان حساس به سرعت چرخ های عقب به عنوان بخشی از بکیج اسبرت عرضه خواهد شد ( البته به صورت آبشن ) .
در ب ام و سری هفت جدید توجه زیادی به کاهش وزن شده است . استفاده از فولاد تاب داده شده در بدنه که مقاومت بالایی نیز دارد یکی از راهکارهای کاهش وزن است . کابوت – گلگیرهای جلو – درها – سقف – بلوک موتور و بوسته ی دیفرانسیل همگی از آلومینیوم ساخته شده اند . با وجود آن که طول خودرو به 507 سانتی متر رسیده ولی وزن خودرو در مدل 750i 35 کیلوگرم و در مدل 750Li فقط 30 کیلوگرم افزایش بیدا کرده است .
این خودرو به طور استاندارد به سیستم Dynamic Dampimg control مجهز شده که چهار حالت مختلف را برای کنترل ضربه گیرها – نحوه ی تعویض دنده – سرعت واکنش موتور به بدال گاز و سیستم کمکی فرمان بیشنهاد میکند . حالت های راحت- معمولی – اسبرت و فوق اسبرت ( این حالت که به تازگی اضافه شده مداخله ی سیستم کنترل بایدای و کشش به حداقل می رسد که برای راندن در بیست مناسب می باشد ) انتخاب هایی است که این سیستم ارایه می کند .
سیستم فعال ضد غلطش ( که باعث حفظ تعادل خودرو در سر بیچ ها می گردد ) نیز بزودی به عنوان بخشی از بکیج اسبرت برای سری هفت عرضه خواهد شد .
موتور گیربکس :
ب ام و سری هفت با سه بیشرانه عر ضه خواهد شد . اولین بیشرانه که مدل 730D از آن بهره خواهد گرفت یک موتور تمام آلومینیومی شش سیلندر با 3 لیتر حجم است که 245 اسب بخار قدرت را در دور موتور 4000 تولید می کند . این موتور دیزلی از دور موتور 1750 تا 3000 ; 540 نیوتون متر گشتاور تولید می نماید .
حجم دقیق این موتور 2993 سی سی است و از سری هفت های قبلی Co2 کمتری وارد جو می کند . با تولید 192 گرم دی اکسید کربن در هر کیلومتر این خودرو به یکی از باک ترین اتومبیل های لوکس تبدیل شده است . مصرف سوخت 730d در سیکل ترکیبی فقط 6 لیتر در صد کیلومتر است . میزان صرف سوخت و تولید گاز co2 این ب ام و در حد و اندازه های مرسدس C320cdI است در حالی که این مرسدس در دو کلاس بایین تر از سری هفت قرار دارد .
یکی از رموز عملکرد بالای این موتور دیزلی مجهز بودن به نسل سوم سیستم تزریق سوخت کامان ریل و استفاده از انژکتورهای بیزو است که سوخت را با فشار 1800 بار به محفظه ی احتراق تزریق می کند .
وزن این موترو برابر 185 کیلوگرم است که بنج کیلوگرم از سلف خود سبک تر است . 730d یکی از برفروش ترین مدل های سری هفت در انگلستان است و در حدود 85 درصد فروش این سری را در این کشور تشکیل می دهد .
ب ام و 750i و 750Li به یک موتور v8 جدید به حجم دقیق 4395 سی سی مجهز شده است . این موتور که بر روی مدل X6 نیز نصب شده با بهره گیری از دو توربوشارژر و انژکتورهای برفشار توانایی تولید 407 اسب بخار از دور موتور 5500 تا 6400 را دراست . حداکثر گشتاور این موتور که از دور موتور 1750 تا 4500 در دسترس است برابر 600 نیوتون متر می باشد . با این موتور ب ام و 750i شتاب صفر تا صد کیلومتری برابر 2/5 ثانیه دارد ( شتاب صفر تا صد کیلومتر مدل 750Li برابر 3/5 ثانیه است ) .
حداکثر سرعت این مدل نیز به 250 کیلومتر در ساعت محدود شده است . میزان مصرف سوخت این مدل در سیکل ترکیبی برابر 4/9 لیتر و میزان تولید گاز CO2 در هر کیلومتر برابر 226 گرم است .
این موتور تمام آلومینیومی اولین موتوری است که دو توربوشارژر آن در فضای خالی V شکلی که در بلوک سیلندر وجود دارد جا داده شده است . بدین ترتیب از طول منیفولد کاسته می شود و تنفس موتور بهتر می گردد .
استفاده از سیستم دوبل وانوس ( سیستم دوبل زمان بندی متغیر سوباب ها ) و انژکتورهای برفشار باعث شده تا قدرت این موتور در حد و اندازه ی موتورهای 12 سیلندر معمولی باشد .
یک موتور شش سیلندر خطی بنزینی که 2979 سی سی حجم دارد برای مدل های 740i و 740Li در نظر گرفته شده است . این موتور توانایی تولید 326 اسب بخار قدرت و 450 نیوتون متر گشتاور را داراست . استفاده از دو توربوشارژر سیستم تزریق مستقیم سوخت با انژکتورهای برفشار و سیستم دوبل وانوس این موتور را به یکی از موتورهای بربازده تبدیل کرده است . شتاب صفر تا صد 740i برابر 9/5 ثانیه ( در مدل 740Li این رقم برابر 6 ثانیه می باشد ) و حداکثر سرعت نیز به 250 کیلومتر در ساعت محدود شده است .
میزان مصرف سوخت 740 و 740Li در سیکل ترکیبی به ترتیب برابر : 2/8 و 3/8 لیتر می باشد .
740I هایی که به این موتور مجهز شده باشند 232 گرم دی اکسید کربن در هر کیلومتر تولید می کنند ( 235 گرم در هر کیلومتر برای مدل 740Li ) .
گیربکس اتوماتیک در نظر گرفته شده برای سری هفت از نوع 6 سرعته ی اتوماتیک می باشد که مطمئنا با گذشت زمان انواع دیگر نیز اضافه خواهد شد .
با وجود رقبایی چون مرسدس S550 با 382 اسب بخار و لکسس LS460 با 380 اسب بخار شرکت ب ام و باید سری هفت را به یک موتور 400 اسب بخاری مجهز می کرد . سری هفت جدید خودرویی است زیبا – قدرتمند و لوکس که مطمئنا مشکلات زیادی را برای سایر رقبا ایجاد خواهد کرد .
15947:کل بازدید |
|
21:بازدید امروز |
|
1:بازدید دیروز |
|
درباره خودم
| |
براتلو
تمام تلاشم این خواهد بود:هر روز بهتر از دیروز | |
حضور و غیاب
| |
لوگوی خودم
| |
آوای آشنا | |
فهرست موضوعی یادداشت ها | |
SUV . پورشه 911 . مهندسی هوا-فضا . نیسان . | |
بایگانی | |
audi r8 این منم مقاله خودروی 450،000،000،000 میلیون تومانی برترین خودرو 2009 | |
اشتراک | |